EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

30.3.2008

MarjoRie: Raitaa varpaisiin

Tässä kahden sukkasisarukset, neulottu 7 veljestä jättiraita langasta. Yhdestä kerästä tuli hyvin kahdet naisen jalkaan sopivat sukat.
Toisissa olen päällypuolella jatkanut varren joustinneulosta, näin tulee napakasti jalkaan istuvat sukat. Pohja on sileää, kantapää vahvistettu.
Näissä toisissa taas on varressa ja päällypuolella palmikkomaista kuviota, tehty oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Ei kyllä kuvio pääse oikeuksiinsa, kun nuo raidat ovat niin hallitsevat. Jotta raitalangasta tehdyistä sukista tulee parit, pitää aloittaa täsmälleen samasta kohdasta lankaa, eli esim. tietyn värin aloituskohdasta. Jos raidat eivät osu kohdalleen, sukat auttamatta näyttävät eriparisilta. Ai että mistäkö tiedän...... ; )

2 kommenttia:

EVA K. kirjoitti...

Todella hienon näköiset ja millä ajalla sinä ne jo pistelit... Tässä innostuu jo väkisin sukantekoon, kun katselee näin kivoja malleja ja värejä. Minulla ei taitaisi haitata ollenkaan, vaikka sukat olisivatkin eri paria!

Tiiina kirjoitti...

Täällä tosiaan on aikamoinen sukkabuumi... Itse en ole oikein raitalankojen ystävä. Juuri siksi, että minun luonnolla ei etsitä oikeaa aloituskohtaa saatikka tarkastella toistuvatko värit samassa järjestyksessä joka kerässä.