EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

8.6.2008

Tiiina: Kolmas kerta toden sanoo

Novitan Malibu on varsin ihanaista lankaa. Juhlavaa, sopivasti kimaltavaa, joutuisaa neuloa ja kauniisti laskeutuvaa. Siksi en oikein ymmärrä miksi langan jalostaminen valmiiksi neuleeksi on ollut niin kovan työn takana. Nämä Malibut ovat käyneet Coachellana ja täällä esittelemättä jääneenä halterneck-toppina. Onneksi lanka kestää hyvin purkamista ;) Tahdoin kuitenkin päästä siitä eroon lopullisesti. En oikein osannut päättää tykkäänkö aidosti blogeista löytämästäni Cloud Bolerosta vai en. Päätin siis kokeilla.

Kun olin menossa ohjeen mukaisessa mitassa, tekele näytti varsin huvittavalta. Ei sopinut minun muodoilleni. Päätin siis jatkaa pidemmäksi esimerkkien inoittamana. Ja sitten loppui lanka. Bolero ylsi nipin napin napaan saakka. Ihan hölmön näköinen. Sopivasti paikalle pelmahti meidän viisivuotias ihastelemaan kaunista väriä. Ja kuinkas sitten sattuikaan?

Cloud Bolero

Malli Ysoldan Cloud Bolero
Lanka Novita Malibu 300g
Huomioitavaa Puikot 5, ohjeen koon L silmukkamäärien mukaan
Fiilikset Viisivuotias tykkää kovasti, kivan juhlava neule ja helppo yhdistellä mekkoihinkin

No okei. Kädentiet ovat aika reilun kokoiset ja ympärysmitassakin on kasvunvaraa (ja siinä vaiheessa kun ympärys on soppeli, niin lyhyeksi jää, mutta ei murehdita sitä vielä). Neuloin käyttämälleni langalle ohjeistetulla puikkokoolla. Cloud Bolero kuuluisi tehdä normaalia reilummilla puikoilla. En kuitenkaan halunnut pinnasta liian venyvää. Mielestäni mallineule näyttää kivalta näinkin. Sen tämä kuitenkin aiheutti, että jonkinlainen ylhäältä-alas-raglan-neule täytynee tehdä itsellekin.

7 kommenttia:

puikOtus kirjoitti...

Jakku on kuin tytölle tehty. Oikein kaunis:)

maijja kirjoitti...

Hauska tarina! Ja hyvin sopii pikkukaverille. Tiedätkö muuten mistä tietää olevansa Lapissa? V: Risotossa on leipäjuustoa :D!

EVA K. kirjoitti...

Voi mikä juttu! Eipä sitä näköjään aina aavista mitä on tekemässä. Kun se jää neidille pieneksi, niin ehkä sinä sen sitten perit..
Minulla oli viikko lomaa käsitöistä, en ottanut edes junaan mukaan mitään neuletta. Taisi tehdä hyvää, mutta palasin taas tikkauksieni pariin. Ei kai tämä vähän jäykkä niska vain johdu siitä..

tiinaf kirjoitti...

Tosi ihana jakku!

Lankavuori kirjoitti...

Siitähän tuli kaunis vaate lapsukaiselle! Oikein tyttömäinen. Minä neuloin joskus Malibusta topin, tarttui ryökäle sormenpäihin ihan koko ajan :) Onko teidän paikkakunnalla neuletapaamisia? Minä olen tuolla Oulussa käynyt kun lähempää ei ole löytynyt.

Tiiina kirjoitti...

Hei vain lankavuoren Minna!

En ole (vielä) ottanut osaa neuletapaamisiin. Tätä nykyä niitä järjestetään täällä meilläkin. Yritin kaivaa seuraavan tapaamisen ajankohtaa netistä, mutta eipä tärpännyt. Se oli muistaakseni joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 18, mutta kun en ole ihan varma... Ja paikka lienee ainakin kesällä myllykahvila. Yritän varmistaa ajan, sillä olen kyllä aikonut ottaa ensi kerralla osaa itsekin. Laitan tiedon sinullekin!

Päivi kirjoitti...

Onpa hyvännäköinen! Tuossapa olisi ideaa omalle tyttärelle:)