EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

20.7.2008

Tiiina: Keskikesä

Viimeiset viikot olen pakertanut tämän ihanuuden kimpussa. Aika alkuvaiheessa tajusin, että armoton pingotuskaan ei pelastaisi, pieni tulee. Ihan vain vinkkinä, että pitsineuleen silmukkamäärää ei kannata valita sileän neuleen perusteella. Jatkoin kuitenkin ja silmäilin ystäviäni... veljen vaimo on sopivan sirpsakka ja näin hän sai neuleen itselleen.


Malli on mun mielestä kaunis ja persoonallinen. Alaosa neulottu pyöreänä, kainaloissa lisättiin silmukat ja yläosa on neulottu tasona aina oikeaa (tai siis ohjeessa aina nurjaa, en kyllä tajua minkä ihmeen takia). Harkitsin tekeväni itselle samanlaisen, mutta kuvion vaihtuminen tuossa rinnankohdalla ei oikein viimeisen päälle sopisikaan omille muodoilleni.


Kimonohihainen pusero
Malli Kauneimmat käsityöt 3/08 malli 7
Lanka Novita Bambu 280g
Huomioitavaa Ohjeen pienimmällä koolla, yläosa ohjeesta poiketen aina oikeaa
Fiilikset Kiva, että tälle löytyi ottaja!


Entäs muuta: Kesästä on nautittu, vaikka sadetta on saatu monta viikkoa ihan joka päivä. Onneksi välillä on paistanutkin ja viime viikoilla ei ole tarvinut enää lapsille pipoa ja lapasia pakata mukaan hoitoon. Lapset ovat leikkineet serkkujen kanssa. Asumme mukavasti pienellä kylällä ja serkut ovat lähellä, samoin kuin mummu ja pappa. Aika rikkaus ja ihan käytännön apukin monesti (kertoo lappapuuron ystävä, joka on lainanut viimeisen vuoden aikana mannaryynejä naapurista ainakin kolme kertaa...).
Yhtenäkin päivänä istuin leikkimökin kuistilla neulomassa lämpimässä ilta-auringossa ja katselin, kun omat lapset (pikku-ukko 1v8kk ja neiti pian 6v) leikkivät toista tuntia isompien serkkujensa (neidit 10v ja 13v) kanssa hiekkakasalla. Ihanan rauhaisaa. Siinä vaiheessa kun pressua kyseltiin tajusin, että tekeillä oli uima-allas. En antanut pressua vaan kasasin poppoon autoon ja lähdettiin uimaan.

Pappa nikkaroi lapsille hellan leikkimökkiin ja siellä onkin nyt kokattu. Näin keroo meidän neiti: "Leikkimökin pikku kokkeista on jo kuvattu kokkiohjelmakin. Ohjelmassa touhusivat taikakokit tytöt 5v ja 5v sekä apukokki 1v. Taikakokkeilla oli aikamoiset taikaloitsut. Ne kyllä tehosivat. Ruoka oli TODELLA hyvää. Ja ainoastaan taikaloitsujen ansiosta. Uusia kokin tarvikkeita ollaankin hommattu leikkimökkiin."

Neulerintamalla on nyt mietiskelyn aika edessä. Mitään suunnitelmia ei ole valmiina eikä lankoja hamstrattuna. Ilmoittauduin Ravelry-jonoonkin uusien ideoiden toivossa. Tosin se paikka taitaa olla aika koukuttava... aika näyttää.

2 kommenttia:

maijja kirjoitti...

Kiva kollaasi - ja vielä mätsää taustan harmaan kanssa!

tiinaf kirjoitti...

Oi miten kaunis pusero ja hienoa, että paidalle löytyi pitäjä! Minulta on jäänyt täysin hoksaamatta tuo Kauneimmat käsityöt-lehti. Itse olen tosin niin koukussa Ravelryyn, että... saa nähdä miten sinun käy :-)

Ihania kesäleikkejä lapsillanne ja loistavaa, että serkut ja isovanhemmat asuvat siinä äärellään. Iso rikkaus on! Meidän lasten serkut asuvat kaikki 400-500 km:n päässä. Ei tavata ihan joka kuukausi...onneksi omat vanhempani asuvat suhteellisen lähellä.

Mukavaa alkanutta viikkoa!