EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

10.3.2010

MarjoRie: Putkisukat (sukka ilman kantapäätä)Nukkumaan mennessä usein palelee jalkoja ja pitää laittaa sukat, tietysti ne ensimmäisenä käteen osuvat. Mutta sitten yön edetessä untuvapeiton lämpö alkaa vaikuttaa, jalat eivät ole kylmät vaan suorastaan kuumat ja sukista pitäisi päästä eroon. Ihanaa unta ei viitsisi katkaista ja herätä riisumaan sukkia. Sitten sitä sörkkii toisen jalan varpailla sukan reunaa ja yrittää pukata sukan jalasta, tiukka resori vastustaa, typerät sukat katkaisevat unen.
Mutta nyt on ongelma ratkaistu: tässä on mainiot unisukat!
Malli on siis tosiaan yhtä pötkylää, kärkeen vain kavennus. 3 o, 3 n kolme kerrosta, sitten siirretään yksi pykälä, eli aloitetaan 2 o, 3 n, 3 o jne. Ja taas kolmen kerroksen jälkeen siirretään (aloitus 1 o, 3 n, 3 o jne.). Silmukkamäärä pitää olla kolmella jaollinen, niin kuvio kiertyy kauniisti. Ja kuten näkyy, ihmeen napakasti istuu jalkaan sukka ilman kantapäätä!Tein nämä unisukat ohuesta langasta (Fortissima Socka Degradee Color mit Bambu) ohuilla 2,0 puikoilla, se varmasti auttaa sukan istuvuutta. Paksusta langasta tulee luultavasti kantapään kohdalta tönköt. Langassa on 60% villaa, 25% bambua ja 15% polyamidia. Mielestäni tämä hennosti liukuvärjätty väri on ihan kiva.
Suosittelen mallin kokeilemista kantapää-kammoisille neulojille ; )

5 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kivan istuvalta tosiaan näyttää, vaikkei kantapäätä olekaan. Täytyy kokeilla, vaikken kantapään neulomista kammoksukaan :)

Tiiina kirjoitti...

Nehän näyttävät kivoilta! Unisukaksi varmasti kiva malli.

EVA K. kirjoitti...

Siinäpä kiva malli seuraavaan sukkakokeiluun! Onnistuisikohan tuo Norosta,jota on kaapissa edelleen testaamatta..

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Haluaisin kokeilla tätä ohjetta, montako silmukkaa loit alussa? Kiitos :)

Kirsi Koskenperä kirjoitti...

Paljon istuvammilta näyttää kuin minun versioni samoista sukista :)