EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

1.5.2011

EVA K.: Pientä kivaa

Innostuin eilen kokeilemaan kehyspussukoiden tekemistä, kun kehyksiä ja kankaita löytyy ihan omasta varastosta. Aika kivaa hommaa - ainakin tämmöiselle pussukkatyypille. Oikeastaan kuvittelin kehyksen liimaamista ja litistämistä vaikeammaksi, mitä se loppujen lopuksi olikaan. Vaatiihan se kyllä tarkkuutta ja voimaakin; kehys on yllättävän jämäkkää materiaalia. Itse työ oli kuitenkin aika nopeaa. Yksivärisen kankaan olen joskus värjännyt, muut kuvioinut leimasimella. Minulle on kertynyt vuosien mittaan melkoiset varastot itse painamiani kankaita, ja tässä olisi yksi tapa niiden hyödyntämiseen. Yhteen pussukkaan ei paljon tosin kangasta mene. Vielä en ole kokeillut isompiin kehyksiin, joita kyllä on jo odottamassa.

Viimeksi tekemäni helmet - sanomalehdestä siis - sattuvat olemaan niin samaa värimaailmaa, että pannaanpa nekin tähän näytille.Ja neuleblogissa kun ollaan, niin tässä pieni neuletyö. Bongasin ohjeen jokin aika sitten jostain käsityölehdestä ja testasin saman tien. Alku oli vähän hankala, mutta sitten kun pääsi kärryille, huivi syntyi nopeasti. Siihen sain "tuhottua" yhden vajaan kerän bambulankaa. Taustalla kiiltelee eilinen kirppislöytö: iso vihreä, hyväkuntoinen nahkatakki. Ihastuin koulussa nahkatekniikkaan ja tässä on materiaalia!
Tämän nahkapussukan tein koulussa. Lähtökohtana oli valkoinen pehmeä nappanahka, jota muokkasin eri värjäystekniikoilla. Toista ääripäätä edustaa purnukka. Siinä itse nahka oli niin kaunista, että en halunnut työstää sitä mitenkään. Tämä malli oli niin mukava ja yksinkertainen, että aion käyttää sitä myöhemminkin.

Vapun sillisalaattiin voisi lisätä vielä kangaspuilla kudottuja töitä, mutta jääköön ne nyt. Olen tainnut jo eksyä alkuperäisestä neuleblogista muutenkin tarpeeksi syrjäpoluille.
Olisipa kiva tietää, vieläkö blogissa joku vierailee... Vieläkö kannattaa päivittää näillä tekeleillä...

4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kannattaahan se päivittää, jos ei muuten niin omaksi iloksi ja muistiksi.
Neuleblogi voi kyllä olla ihan yleisesti käsityöblogikin. Sullahan on kaikenlaista kivaa käsintehtyä.
Pussukan lukkoja mullakin on jemmassa, kesällä olis tarkoitus saada tehtyä pari.

Pirjo kirjoitti...

Toivon kovasti, että jatkatte tämän blogin pitoa. On mukava seurata mitä uutta/vanhaa sivuille tulee.

Mukavaa kesää toivottelee Pirjo P
Orivedeltä/2.5.2011

Silja kirjoitti...

Toki tulee ilokseen vierailtua ylivedossa, tuotokset ovat kyllä nimensä veroisia. Eilen muuten tuli pc-kortti ausseista suomalaiselta Lauralta, joka pitää paperiini-blogia lähinnä skräppäyksestä. Tulit mieleeni blogin äärellä, vaikka skräppäyksiäsi en ole muistaakseni vielä nähnyt. Jään odottamaan kangaspuiden tuotoksia :)
toukoterveisin Silja

Anonyymi kirjoitti...

Poiketaan joka kerta kun koneella ollaan!
Ehdottomasti päivitettävä =)

T.Maija