EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

13.4.2008

Tiiina: Kietoutuu Cocokseen

Olen viimeaikoina selaillut neulelehtiä innokkaana. Ikäänkuin ideoita ei olisi muutenkin tarpeeksi. Omat sovellukset eivät ole oikein onnistuneet, joten olen etsinyt mukavia ohjeita. Täytyy kartuttaa ensin taitoa ja sitten kehitellä omia malleja. Ajatuksissa on ollut kokeilla eri lankoja. Monet Novitankin langoista ovat jääneet kokeilematta muista valmistajista puhumattakaan. Pääosa neulomistani töistä on nimittäin villalangoista tehtyjä. Mutta nyt: Kesää kohti mentäessä puhaltavat uudet tuulet.
Pidän kietaisumallisista puseroista, mutta en lyhyistä hihoista. Novitan Cocos-langasta neulottu kietaisujakku hyppäsi siis puikoille, mutta neuloin hihat ohjeesta poiketen puolipituisiksi. Näin sain paidasta monikäyttöisemmän.
Olin jo lähellä perua neuleaikeeni, koska langassa ei ollut houkuttelevia värejä. Hieman vierastin metallinkiiltoa, joka ei kylläkään erotu kuvissa. Enkä edes pidä näistä monenkirjavista langoista. Ja tykkään vahvoista väreistä (tai siis punaisesta ;). Cocoksen värikartta oli jotenkin liian pliisu. Harmaata käytän kuitenkin jonkin verran, joten sitä sitten ostin. 10 kerää ja melkein 40 euroa. Hoitovapaata viettävälle äidille se oli aika iso raha. Lanka oli kamalan karheaa neuloa. Etusormessani on punainen hiertymä, josta tihkui välillä verta. Osansa toki sillä, että urakoin neuleen kanssa aika vauhdilla.
Lopputuloksesta tykkään. Kokeiltuani helpotti: tuntui päällä paljon kivemmalta kuin neuloessa arvelin. Neuleesta tuli varsin sopiva. Aavistuksen pidempi voisi ehkä olla, mutta toimiva näinkin. Neule tuntuu ohuelta ja laskeutuvalta, vaikka puikot olivat viitoset. Onnistuin. Tätä tulee käytettyä!
Cocos-kietaisujakku
  • Malli Novita Kevät 2007 malli 19
  • Lanka Novita Cocos 450g
  • Huomioitavaa S-koon mukaan. Ohjeesta poiketen puolipitkät hihat

3 kommenttia:

MarjoRie kirjoitti...

No meilläpäin on Cocos saanut näemmä kyytiä! Minusta sitä oli yllättävän helppokin neuloa, tein vitosen puikoilla. Jännä kyllä, että meillä kummallakaan se glitter ei näy kuvissa, mutta luonnossa lanka kyllä kiiltelee aika reippaastikin. Tuo sun kietaisuneule on ihana ja istuu todella hyvin!

maijja kirjoitti...

Ihan sinun mallinen! Ja värikin vaikuttaa kauniilta. En ole kuule koko päivänä syönyt muuta kuin sitä sun tuomaa pullaa, olen oikein urakoinut ja nyt on maha pömpöllään :D!

Tiiina kirjoitti...

Kiitos Maijja! Minustakin tämä on ihan Tiiina. On ollut jo käytössä useamman kerran. Mielessä on jo seuraava kietaisujuttu, sellainen työkelpoinen liivi. Ja yksi verkkoneule, mekko, pari pipoa, toinen liivi, kesätoppi...