EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

14.5.2008

Tiiina: Kielikylpy

Tahti on hidastunut. Olen yrittänyt neuloa nautiskellen, ilman turhaa kiirettä. Osansa kyllä on myös mahataudilla, joka kiersi koko perheen ja naulitsi hetkeksi pytyn ja lavuaarin väliin. Ja sillä, että lasten toivomuksesta olen vähentänyt neulomista. Olen jopa malttanut mieleni haavetöiden suhteen. Langat seuraavaan on valmiina, mutta sen pidemmälle ei ole suunnitelmia.
Kauppareissulta tarttui mukaan saksankielinen neulelehdykkä, jossa oli ihana kietaisuliivi. Saksankielentaitoni on hyvin suppea. Siis "yksi olut kiitos" ja "voitaisko puhua englantia". Mallineule oli kuitenkin kaunis ja arvelin sen piirroksesta tulkkaavani. Ilman Eva K.:n apua en olisi kyllä selvinnyt. Nyt tiedän, että 1M re verschr tarkoittaa yksinkertaisesti, että yksi oikein kiertäen.

Lankana käytin teetee Primaveraa. 75% merinovillaa ja 25% silkkiä (ja melkein 7€ kerä). Ihanan pehmeää ja kauniisti kiiltävää, mutta hieman raskaan oloista lankaa. Mikäli ei käytössä nukkaa, niin päätyy varmaan jossain juhlavassa jutussa toistekin puikoille.
Mutta, mutta... Yritin mallata pääntien kavennukset kauniisti kuvioiden mukaan. Seurauksena pääntiestä tuli jotenkin hassun mallinen, enkä saa liiviä asettumaan. Neuloin vyön, mutta se ei tuntunut yhtään paremmalta kuin tämä solkikiinnitys. Mittaakin saisi olla lisää vaikka pidensin mallia 7cm. Tuntuu menevän sellaista joka-toinen-onnistuu-hyvin tahtia nämä työt.

Näin takaapäin näyttää kyllä ihan kauniilta. Voi siis olla, että puran vielä etukappaleet ja tuunaan tästä slipoverin. Hetken haudon kaapissa ja mietiskelen. Neuleen (ja vaatteen kuin vaatteen) täytyy tuntua päällä mukavalta. Ettei koko ajan tarvi oikoa, nykkiä ja asetella.

Wickelweste

Malli Lea Special Modische Masche LM019
Lanka teetee Primavera 300g
Huomioitavaa Mallineule ohjeesta, muuten soveltaen

3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Oi, Primaveraa... Siinä on kyllä ylellisen oloinen lanka. Ja hieno on kyllä liivikin. Etukappaleet näyttää vaan jotenkin siltä, että auttaisko niiden kietaiseminen tiukempaan? Jos ei, niin tee ihmeessä slipari, näyttää muuten niin hyvältä!!

Tiiina kirjoitti...

Yön yli nukuin ja sovittelin liiviä uudelleen päälleni. Kyllä tästä elinkelpoinen yksilö saadaan. Liivi vain ei kestä vyötä tai muita kiinnitysviritelmiä. Mutta homma toiminee, kun ompelen kietaisuosat kiinni. Ja valitsen alle sopivamman paidan. Palaan vielä asialle...

EVA K. kirjoitti...

Liivi näyttää hienolta tai pitäisikö sanoa että hienostuneelta. Toivottavasti se myös jo tuntuu itsestäsi hyvältä.
Yritin jo kerran aikaisemminkin tätä kommenttia, mutta ei onnistunut, toivottavasti nyt jää sinunkin luettavaksesi.