EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

21.2.2009

EVA K.: Vanhaa lankaa uusin puikoin


Lankavaraston läpikäynti on nyt edennyt 90-luvulla hankittuun paksuun silkkilankaan ja 70-luvulta peräisin olevaan pellavaan. Pellavasta kudoin aikoinaan kaksikin hihasta-hihaan - puseroa, joista toista tyttäreni käyttää edelleen. Joskus olemme olleet jopa molemmat saman puseron sisällä :), kun tytär vielä oli ihan konkreettisesti sydämeni alla.

Silkki löytyi aikoinaan yhden vanhan käsityöliikkeen loppuunmyynnistä. Kudoin siitäkin pitsineulepuseron, joka taisi jäädä vähän vähälle käytölle, ja niinpä olen sen jossain vaiheessa vienyt kierrätykseen. Nyt olisin puseron mielelläni purkanut. Lankaa on kuitenkin viisi kerää, ja niinpä laitoin kesäröijyn alulle. Pellavaa on niin vähän, että siitä tulee vain muutama efektiraita. Lisäksi kävin ostamassa muutaman kerän luonnonvalkeaa Sublime baby cotton kapokia. Aika mukavasti langat käyvät yksiin, eikä röijystä ainakaan tule liian kirjavaa. Muutapa tästä ei vielä osaa sanoakaan, yllätys odottaa. Tämä aloitus tosin on jo toinen, kun ensimmäiseen otin liian isot puikot ja siitä tuli aivan liian löyhää.

Puikoissa olen nyt astunut uuteen aikaan! Onpa todella miellyttävät. Pyöröpuikko on kokonaista 120 cm pitkä ja kaapeliin (!!!) voi yhdistää eripaksuisia puupuikkoja. Ensin oli vähän vaikeuksia, kun kierre ei oikein pysynyt kiinni, mutta nyt sujuu jo oikein mallikkaasti. Puikot ovat tosi kevyet ja niin kauniit, varsinkin näiden luonnonvaaleiden lankojen kanssa tarjoavat todella silmänruokaa.
Voisiko joku kertoa, mikä tarkoitus on kuudella sukkapuikolla? Puikot ovat huomattavasti lyhyemmät kuin metalliset sukkapuikot ja niiden paksuuskin on vähän eksoottinen eli 3,25. Ilmeisesti on siis tarkoitus kutoa sukkaa kuudella puikolla, vai mitä? Kahdella niistä tekaisin pienen myssyn, siihen niiden pituus juuri ja juuri riitti.
Tämä aloitus muuten poseeraa uudella vessanmatolla, jonka kudoin tällä viikolla kaksinkertaisesta ontelolangasta. Keittiön mattokin on hyvässä alussa, ja ilmestyy tänne aikoinaan.

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Välikoon puikot ovat Amerikassa tavallisia. Itse olen tykästynyt noihin vähän lyhyempiin, jotenkin sopii käteeni hyvin. Kuusi puikkoa, siksi, että on varapuikkoja jos joskus käy riks!

stanna kirjoitti...

Itse olen haaveillut hieman lyhyemmistä puikoista, sukissa kun silmukat mahtuisi lyhyemmillekin puikoille. Ja olisihan se helpompi kutoa imettäessään jos puikot ei tökkisi lasta (tästä syystä siis ei pysty imettäessä kuin virkkaamaan tai käyttämään pyöröpuikkoja)

Mammutti kirjoitti...

Hei!
Minä neulon kaiken pyöröpuikoilla. Niiden kanssa kädet (tai oikeastaan kaularanka) ei rasitu niin paljon ja helpommat käsitellä. Tavallisilla puikoilla en varmaan enää osaisi neuloa.
Nätti takki tulee noista langoista varmasti.
Hyvää alkanutta viikkoa!