EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

18.2.2009

Tiiina: Kalajoki-sukat

Kalajokilaakso-lehti järjesti sukkakilpailun, johon minäkin osallistuin. Neuloin ja purin, hahmottelin jokea, mietin jujua, tein läjän koetilkkuja. Yhtenäkin iltana lapset, 2 ja 6 vuotiaat leikkivät pahaenteisen hiljaa keskenään. Laitoin neuleen syrjään ja hiivein katsomaan mitä metkuja on meneillään. Lapset tekivät ruokaa. Hämmensivät puukauhalla muovilaatikkoa sulassa sovussa. Käskivät maistamaan, kuulemma kalakeittoa. Laatikon pohjalla uiskenteli läjä mallitilkkuja, joihin oli neulottu ahvenia ja muita epämääräisesti kalalta näyttäviä otuksi.

Täytyy siis myöntää, että otin kilpailun aika tosissaan ü. Ja kyllä tänään harmitti kun selvisi, etten sukillani selvinnyt alta sadan sukan joukosta edes 49 sukan yleisöäänestykseen.
Tässä saatekirjelmäni selitykset: "Mieltä rauhoittava jokimaisema peltoaukeineen on parasta Kalajokilaaksossa. Siksi neuloin sukkiini joen, joka kiemurtelee jalan ulkosyrjällä. Joessa on muuten mutkia aikalailla saman verran kuin Kalajokilaaksossa on kuntia, hieman laskutavasta riippuen. Ja pitäähän Kalajoki-sukissa olla joen lisäksi myös kala – vaikka sitten vain toisessa sukassa. Parhaat villasukat ovat jalkaan (ja kengän sisään) napakasti istuvat ja käytännölliset. Yksinkertaisen kaunis kuvio sopii arkiseen villasukan."

13 kommenttia:

EVA K. kirjoitti...

Voi älä välitä,vaikkei ns. menestystä nyt tullutkaan. Nyt saat ainakin pitää sukat itselläsi. Ne ovat tosi kivat ja minä pidän juuri tuollaisista jujuista, että sukat eivät ole keskenään samanlaiset. Hyvin olit vielä perustellutkin kaikki yksityiskohdat. Kilpailut ovat muuten erittäin yllättäviä...

-maria- kirjoitti...

Eivät ymmärtäneet hyvän päälle, sukkasi ovat minun makuuni! Yksinkertaisen tyylikkäät, joissa kuitenkin on joku juju.

Tui kirjoitti...

Nämä ovat aivan mielettömän upeat!

Anonyymi kirjoitti...

Upeat sukat olet tehnyt. Selailin ns. jatkoon päässeet sukat läpi ja lievästi huvitettuna panin merkille, että aika "perinteinen" valikoima ja useita yksityiskohdiltaan hyvin samanlaisia sukkapareja siellä keikkui. Kaikki kunnia perinteisille perussukille (sellaisia itsekin pääasiassa neulon), mutta kieltämättä hieman nuo valintakriteerit ihmetyttää...

Jaana kirjoitti...

Upeat sukat, tosi hieno idea! Rinta rottingille vaan, nuo on mahtavan hienot!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hienot sukat ja perustelusi olivat hyvät. Sukat olivat kovasti minun makuuni ja niissä mielestäni joki virtasi rauhassa eteen päin. Ennen kaikkea ne näyttävät istuvan todella hyvin. Onnea hyvästa toteutuksesta

Samma kirjoitti...

Hienot sukat!

Raati on ollut vissiin kännissä ;), kun jatkoon on päässyt perussukat Nalle (?) colorista, mutta ei sun hienot sukat.

Memmu kirjoitti...

Ketä ihmeitä siinä raadissa oikein on ollut :O Ei näytä siltä, että kys.henkilöt ymmärtävät mitään laadusta. Sukkasi ovat ihanat!

Tiiina kirjoitti...

Kiitos kaikille kauniista sanoista! Olen itsekin sitä mieltä, että nämä ovat hienot. Neulon varmaan toiset itselleni, sillä kaikki kisasukat menivät hyväntekeväisyyteen.

Sukat olivat näytillä paikallisilla "Rakenna, Sisusta, Asu" -messuilla ja siellä kävijöiden kesken järjestetyn äänestyksen perusteella puolet sukista oli valikoitunut tähän lopulliseen äänestykseen. Joten "kansa on puhunut, pulinat pois" :)

Satu H kirjoitti...

no voi että niiden raatilaisten kanssa! kyllä sun sukkien ois ehottomasti pitäny päästä jatkoon! niissähän on ideaakin toisin kun joissain muissa mitä tuonne äänestykseen oli valittu..

Anonyymi kirjoitti...

HEI!! Mä haluan Kalajokisukat! Nämä on mahtavat!

Ohjetta odotellessa, Piikkari

Tiinuli kirjoitti...

Tosi hienot sukat! Nyt eivät kyllä valitsijat ymmärtäneet hyvän päälle! Kiva kun olet laittanut ohjeen muidenkin käytettäväksi!

Mai kirjoitti...

Olin ihan varma, että voitit kilpailun, kunnes luin loppuun... Kauneimpia näkemiäni malleja!