EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

27.4.2009

Tiiina: Ovi on kesään raollaan

"Telkkä pariskunta uiskentelee jään reunan tuntumassa. Korea mustavalkea koiras vierellään mitäänsanomattoman ruskea naaras. Pienen matkan päässä oikealla sinisorsa näyttää melkein nukkuvan laineilla, se on painanut päänsä siipeään vasten ja ajalehtii kevyesti aaltojen mukana. Joissain taustalla kuuluu kuovin tuttu laulu.

Kesä on tulollaan, sen haistaa jo ilmasta. Tuoksuu kasvavalle ruoholle, sulavalle maalle sekä lumen alla mädäntyneille roskille. Pajunkissat alkavat jo kellertää, eivätkä leskenlehdetkään enää montaa aurinkoista päuvää kaipaa ennenkuin maalaavat maan keltaiseksi. Muuttolinnut palailevat kotiin. Peippo viesertää lauluaan kerta kerran jälkeen aina duurissa.

Orastava kesä saa mielen virkeäksi. Pitkät valoisat illat ja lämpenevä ilma saavat pyörät pyörimään täydellä teholla pimeän kauden jälkeen. Monenlaiset kevätaskareet täyttävät päivät myöhään yöhön asti. Ikkunalaudalla on kasvamassa paprikoita ja persiljaa, tomaattia ja minttua. Lattian on vallannut vinot pinot lehtiä, jotka kertovat herkullisista ja keveistä hedelmä- tai kasvisruuista, puutarhanhoidosta ja kasvihuoneen rakentamisesta sekä kesän kenkämuodista. Pöydällä on vanhanaikainen Singer kaavojen, lankarullien ja kankaan palasten ympäröimänä. Kaappi on täynnä uusia itse ommeltuja kesämekkoja. Virkkaus lojuu sängyn päällä englanninkielen kasettikurssin vieressä. Koulukirjat ovat piilossa kaapin nurkassa. Kesään valmistaudutaan, sitä suunnitellaan, siitä haaveillaan ja kesää odotetaan.

Mielessä pyörivät jo monet kesäsuunnitelmat. Telttailemaan tulee päästä, vaikka Pietarsaareen merta ja maisemia katselemaan. Kesätöissä kerätään rahaa ja jäätelöä syödään litrakaupalla. Harrastuksille on paljon aikaa ja ystäviä tulee tavata usein, vaikka muurinpohjalettubileiden merkeissä. Ajatukset ovat toiveikkaita. Odotetaan aurinkoa ja hellettä, vauhtia ja ystäviä. Tuleeko ensi kesästä unelmien kesä?

Ympärillä luonto heräilee omaan tahtiinsa. Aluksi maa vain hieman vihertää, mutta päivä päivältä kasvit erottuvat toisistaan yhä selvemmin. Tasaisesta maasta kasvaa voikukkia ja apiloita, ruohoa ja sammalta. Kasvimaan mullasta nostavat päätään porkkanat ja punajuuret. Ja alkukesän kuovi saa seurakseen kymmeniä muita laulelijoita.

Vielä on aikaa nauttia luonnosta. Sen tarjoamasta joka keväisestä valon ja kasvun juhlasta. Pimeys jää taa ja aurinko valtaa alaa. Nautitaan kasvusta, vihreydestä ja muutoksesta nyt kun on sen aika. Ovi on kesään raollaan, mutta vielä on kasvun aika. Otetaan siitäkin kaikki irti."

Tiiina 9-luokalla 27.4. noin puoli elämäänsä sitten


Olen aina ollut kevätihminen. Huhtikuussa sytyn, ideoita ja energiaa riittää. Toisin on nyt: innotonta, toimeentarttumatonta, epätiinamaista. Aika ei riitä kaikkeen, lapset, ystävät, puoliso, työ, harrastukset, koti. Aina hieman huono omatunto.

Kokeilen löytää kevätfiiliksen vapauttamalla aikaa arjelle. Epämääräisen mittainen blogitauko siis luvassa, mutta takaisin palaan, kunhan saan ajankäyttöni tasapainoon. Neuleblogien kautta löysin käsityöintoni uudelleen ja tämä kanava on minulle tärkeä. Palataan. Ja sitä odotellessa: Hyvää kevättä kaikille!

2 kommenttia:

maijja kirjoitti...

Jättää melkein sanattomaksi tuo aine! Tuli siskoa ikävä.


Onneksi nähdään reaalissa pian tiivimpään, jos ei virtuaalissa hetkeen törmätäkään :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sitä ei viistoistakesäisenä tiennyt (onneksi), että minkälaisten ajankäyttömurheiden ja omatuntotuskien kanssa painii "nuorena kolmikymppisenä". Omatuntotuskat varmaan vähenee lasten kasvun myötä, mutta ajankäyttömurheet epäilemättä lisääntyvät. Voi elämä, koitetaan nauttia siitä, silti!