EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

10.4.2009

Tiiina: Puolikas-halterneck-kietaisuliivi

Ravelrystä löysin Knittyn mallin, Hannen. Jotenkin se veti puoleensa ja halusin kokeilla. Mallissa on jotakin samaa kuin Eva K:n yllätysnutuissa ja röijyissä: ainaoikeaa, tutut kavennukset, yksi kappale, josta muotoutuu hauskasti ihan oikea vaate. Ostin kaksi kerää seiskaveikkaa: toisen tuttua ja turvallista tummanharmaata ja toisen vaaleanpunaista jättiraitaa. Ajattelin, että korkealta ei niiden kanssa pudota. Teen vaikka sukkia, jos Hanne epäonnistuu.

Otin mittoja ja aloin hommiin. Loin 451 silmukkaa. Neuloin noin 10cm ja tajusin, että kappaleesta on tulossa ihan järjettömän suuri. Purkuhommiksi meni. Vähensin melkein 100s. Halusin liivistä niukkalinjaisemman kuin alkuperäinen. Ja onnistuihan se.Yhden päivän käytin neuletta ihan ohjeen mukaisessa muodossa, mutta päädyin kuitenkin neulomaan selkäpuolelle n.15cm lisää korkeutta. Tämän lisäyksen myötä puolikas-halterneck-kietaisuliivi on jo lähes täydellinen vaatekappale. Työpaikan miesväki on jo tarpeeksi hämmentynyt minun aiemmista tekeleistäni. Joskus on kuulemma lanka loppunut kesken, kun ei ole mekossa yläosaa ollenkaan tai sitten on "pelkät hihat" tai sitten on sanat loppuneet: "mikä tuo on?"

Oikeastaan pidän tästä aika kovasti. Toimii paitapuseron kanssa mutta myös trikoopaidan kera. Lämmittää, muttei ole liian kuuma. On rakenteeltaan positiivisesti erilainen ja kivasti toispuoleinen. Hauska pieni vaatekappale. Mutta arvatkaas vaan oliko TYLSÄÄ neulottavaa! Haasteita kehiin kiitos!


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis liivi!

Stanna kirjoitti...

Oli kyllä hyvän näköinen, itselle olen samaa miettinyt. Jos tulostelis lomamatkaa varten ohjeen ja ostas lähteissä langat kun sinne tarvis just sellasta aivotonta neuletta mukaan.

Nasti kirjoitti...

WAU! Näyttääpä tosi hyvältä ja ei kyllä uskoisi tuon olevan tylsää neulottavaa, näyttää monimutkaisemmalta kuin siis kenties onkaan.

Tiiina kirjoitti...

Kiitos! Liivi on jo nyt ehtinyt olla käytössä useampana päivänä. Tuntuu edelleen mieluisalta!

anpali kirjoitti...

Upea!

On siinä miesväellä ihmettelmistä -jos on näisväelläkin ;-)

Tytti kirjoitti...

Kiva ja persoonallinen liivi!

Satu H kirjoitti...

onpa kivan näköinen!

Anonyymi kirjoitti...

hei. Onko jossain ohjetta tuohon liiviin? :)

Anonyymi kirjoitti...

onko myös ohjetta tuohon painijanselkä toppiin?