EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

26.2.2008

Isoäidinneliöt

Luulin kutistaneeni keskeneräisten käsitöiden joukon ahkerien purkutalkoiden ja uudelleen neulomisten avulla jo aika vähiin. Tai siis ainakin niin vähiin, ettei niistä henkilökohtaisksi näyttelyksi asti olisi. Sitten vierailin lapsuuskodissa. Äiti löysi varastosta melkoisen läjän erilaisia aloitelmia. Oli villasukkaa, villapaitaa, virkattua hellepaitaa ja vauvanpeittoa. Ilmiselvästi käsityöinnostus on alkanut jo nuoruusvuosina.

Yhdestä pussista putkativat sitten nämä:

Näitä virkkasin yhdessä siskon kanssa joskus kauan sitten. Tarkoituksena oli tehdä puserot, joiden hihat olisivat olleet yksiväriset. Malli oli varmaankin Suuresta Käsityökerhosta. Valkoiset tilkut olivat minun ja mustat pikkusiskon. Värikkäät langat ovat jäämistöä äidin neulomista puuvillapaidoista.

Kerran kesällä näin yhdellä pikkutytöllä kassin, joka oli tehty isoäidin neliöistä. Silloin kaivoin nämä palat ensi kerran esiin ja tein itselleni 3x3 kokoisen mustapohjaisen kassin. Mutta loput palat pakkasin takaisin lapsuuskodin vintille. Ja nyt kun ne löytyivät, niin kassikin sai pikkusiskon. Saa nähdä mitä valkoisista ruuduista vielä muotoutuu...

Tilkkukassit

Malli Isoäidinneliöt
Lanka Sekalaiset puuvilla langat

Ei kommentteja: