EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

2.5.2008

Tiiina: Punainen unelma

Takana monta kesäisen lämmintä päivää. On pyöräilty, haravoitu, saunattu pihasaunassa, käyty vapputorilla, syöty pehmistä, hypitty trampoliinilla ja nautittu lämmöstä. Ja neulottu myös... Innostus ei osoita hiipumisen merkkejä. Paita viikossa, pari parhaassa ja pipot kaupan päälle tahdilla olen porskuttanut jo aika kauan. Mutta nyt neulon, koska siitä nautin. Näinä päivinä neule on kulkenut mukana ulkosallakin.
Lempivärini on puolukanpunainen. Ja kietaisupaidoista pidän myös. Vaikka kuinka sovittelen päälleni aiempaa lepakkoneuletta niin en vain viihdy siinä. Toisin on tämän kanssa. Tästä pidän. Ja paljon. (Pahoittelen, että viisivuotias hovikuvaajani onnistui "huovuttamaan" neuleen tähän ainoaan kutakuinkin onnistuneeseen kokokuvaan.)


Näin Kauneimmat käsityöt lehdessä mohairlangasta neulotun kietaisumallin. Mallia soveltaen aloitin omani. Tuhlasin Pujoliivissä näkemääni kietaisuneuletakkiin varatut langat tähän. Neuloin ensin hihat ja takakappaleen ja kypsyttelin etuosaa mielessäni. En halunnut mallin mukaisesti käyttää toista lankaa tehostelankana, joten päädyin palmikoihin. Neuloin ensin poikittain rinnan alla kulkevan palmikon ja sen reunoista poimituilla silmukoilla lopun etukappaleen. Kätevästi sujui ja lopputulos on mielestäni ihan viimeistellyn oloinen.

Neule on varsin sopiva. Niukkalinjainen, muttei pieni. Poikkipalmikon tulisi olla pari senttiä alempana ja rintaa varten olisi pitänyt lisätä vielä muutama silmukka enemmän. Mutta näinkin tämä on ihana.

Punainen Unelma

Malli Kauneimmat Käsityöt nro6/2006 mallia 6 soveltaen
Lanka Novita Rose Mohair
Huomioitavaa Puikot 4,5mm

5 kommenttia:

Stanna kirjoitti...

onpas mahtava. Ja kyllä se hovikuvaaja on ihan hyviä kuvia aina saanut otettua. Minun neuleeni jurraa siinä kainaloiden kohdalla kun mietityttää että jos teen ohjeen mukaisesti niin kainaloista tulee novitan ohjeiden tapaan liian isot. nyt pitäisi mittoa ja päättää miten jatkan ettei sitten joudu purkamaan. Tänäänhän minulla olis töissä hyvää aikaa neuloa ellei sitten joidenkin vappu jatku aina vaan.

Villapakka kirjoitti...

WAU!Täähän on ihana blogi ja voi miten kauniita neuleita mahtavalla tahdilla :D Se on totta kun se neulekärpänen puree niin tulee neulottua ja paljon :)

EVA K. kirjoitti...

Käsittämätöntä tämä sinun tuotteliaisuutesi! Kieltämättä punainen enemmmän tuntuu sinun väriltäsi, vaikka se beige kyllä työnä on myös hieno.
Jokohan huomenna saan ihailla seuraavaa, sitä missä on se salaperäinen "verschr"...
Minun elämäni on ollut tavallista vilkkaampaa ja kansainvälisempää viimeisen viikon ajan, joten olen vain esitellyt blogia, mutta en saanut mitään uutta tänne aikaiseksi. Pari kypärämyssyä on syntynyt, sukkaparista loppunut lanka kesken eikä lisää ole löytynyt. Vappuna leikkasin matonkuteita, että ei nyt ihan toimettomana sentään.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihana neule, istuu hienosti. Minäkin pidän tuosta punaisesta. Yhdet Nallet olisi, joile olen pyörittänyt mallia päässäni.

EVA K. kirjoitti...

Vinkki: käy lukemassa tuolta minun töitteni kommentti - siellä näkyy olevan postia sinulle...