EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

22.6.2008

Tiiina: Sadetta

Juhannus on vietetty kotosalla sateen sanelemalla rytmillä. Piha-altaassa, sellaisessa pienessä ja puhallettavassa, läträttiin riemulla. Lämmintä oli alle 15 astetta ja vettä satoi, mutta altaan vesi oli lämmintä, lähes kuumaa ja sauna vielä kuumempi. Kuvassa lapset etsivät perinteeksi jo muodostuneen kesäkisan vihjettä pihapihlajasta. Arvaatte varmaan, että vettä satoi silloinkin.

Puikot eivät arvailuistani huolimatta vaihtuneet ompelukoneeseen. Kankaanpalani eivät sitten kuitenkaan taipuneet juhannusruusuiksi ja tilkkutyö odottaa hetken miksi muotoutuu (jos miksikään). Mutta yhden neuleen olen saanut viimeisteltyä.

Houkutteleva malli löytyi Kauneimmat käsityöt -lehdestä. En juurikaan hamstraa lankoja, mutta nämä langat löytyivät lapsuuskodistani, nuoruusvuosina olen näistä kait jotakin aikonut tehdä. Väri on siksi hyvin epätavallinen minulle, mutta ihan kiva vihreän sävy kuitenkin. Kamera tosin poimii sävyn valosta riippuen hyvinkin erilailla. Isoissa kuvissa sävy on lähinnä todellista.

Malli oli selkeä ja 4,5 puikoilla syntyi nopsaan valmista. Merseroidussa puuvillassa on kaunis kiilto ja tätä tehdessäni ymmärsin, että Samokset ja muut pääosin keinokuidut saa jatkossa jäädä kauppaan. En malttanut odottaa nappikauppaan pääsyä ja "varastin" napit anopin nappilaatikosta. Ihan eriparia, mutta minulle mieluisin kolmikko. Kuvista kiitokset siskolle.

Vihreä pitsiliivi

Malli Kauneimmat käsityöt 2/2008 malli 13
Lanka Esito virkkuulanka kaksinkertaisena n.250g
Huomioitavaa Ohjeesta poiketen takakappale sileää
Fiilikset Meinasin antaa lahjaksi, mutta tykästyin ja pidänkin itse :)

3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Ompas näpsäkännäköinen liivi! Eriparinapit on hauskat.
(Ja oletpa jotenkin tutunnäköinen, pitääkö siskosikin blogia...? :) )

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Kyllä vain, siskolla on blogi myös (tai itseasiassa kahdellakin siskolla, mutta luulen tietäväni kumpaa tarkoitat). Meitä on joskus ennenkin samannäköisiksi sanottu, itse sellaista ei enää huomaa. Terkkuja vain pikkusysterille...

EVA K. kirjoitti...

Kaunis liivi! Toivottavasti näen sen vielä livenäkin. Nämä pitsineuleet ovat oikein klassikkoja, varmaan jotenkin aina muodissa.