EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

31.7.2008

Hellettä ja villasukkia


Kesäkuumalla valmistuu villasukkia. Muuta ei ole edes työn alla. Ei ole enää aikaa neuloa niin paljoa kuin vielä keväällä. Haeskelen rytmiä työssäkäyvän pikkulapsi-perheen arkeen. Iltaisin tulee valvottua, mutta sekin kostautuu. Viime viikonloppuna nukuin kahtena yönä melkein kellon ympäri. Jotakin uutta on kuitenkin hakusessa. Huumaannuin Ravelryn mahdollisuuksista. Mahtavia malleja, kauniita toteutuksia, runsauden pulaa.

Mutta asiaan: Olen aina luullut, että käsialani on löysää. Ehkä niin on ennen ollutkin, mutta kevään runsas tikuttelu on kehittänyt sitä. Vanhasta muistista tulee kuitenkin tartuttua aika pieniin puikkoihin. Valitsen aina vähintään puoli numeroa - joustinneuleissa jopa yhden kokonaisen - ohjetta pienemmät puikot. Nämä neuloin 2,5mm puikoilla ja tuli kyllä liian tiukkaa. Langan kuohkeus katoaa ja kuvio on supussa. Jouduin toistamaan mallikertaa sekä varressa että jalkaterässä yhden kerran enemmän kuin ohjeessa, jotta tuli sopivat.

Koiranputkisukat
Lanka Novita Nalle
Huomioitavaa Toistin kuviota 4+4 kertaa
Fiilikset Kauniit sukat. Ohje lähti heti kiertoon.

3 kommenttia:

maijja kirjoitti...

Aivan ihanat sukat! Sopivat minun harmaansävyiseen asketismi-kauteen :).

tiinaf kirjoitti...

Minäkin tykkään! Laitetaan ohje korvan taakse. Oma luonnonvalkoinen Nalle-keräni on etsinyt jo pitkään oikeaa ohjetta :-)

Sukkabuumi täälläkin. Ihan hengästyttää. Muuta en osaa ajatellakaan kuin sukkasia. Tai no, pipoja taitaa taas pian tarvita. Syksy pukkaa päälle, ja meilläkin alkaa uudenlainen arki. Koko sakki suunnataan töihin, kouluun ja hoitoon. Jännää!

Mukavaa viikonloppua!

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua myös kaimalle! Itse teen muuten kuuden tunnin työpäivää, se on ihana mahdollisuus. Voin suositella. Iltapäivään jää lyhyt kiireetön hetki ennen ruuanlaittorumbaa.

Taidan sännätä langan ostoon. Keksin juuri, että juhlamekkoni sunnuntaina tarvitsee boleron... (kun ne helteetkin meni). Onhan tässä kaksi yötä aikaa. Katsotaan kuinka naisen käy.