EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

2.11.2008

Tiiina: Askel eteen, kaksi taakse

Aluksi se askel eteen: Evan innoittamana kokeilin yllätysnuttua. Langaksi valitsin Novitan Bambun, jonka keränloppuja käytin omasta, siskon ja äidin lankakorista. Mukava malli, johon on helppo upottaa pienetkin kerän loput. Komeasti näkyvillä olevien olkasaumojen ompelukin onnistui ihan hyvin. Siinä onkin sitten tämän mallin ainoa ommeltava sauma.

Yllätysnutusta tuli yllätyksekseni tosi pieni... Ihan keskosvauvan kokoa. Ja pienoisen pojan vaatekaappiin nuttu lahjana annettiin. Tykkäsin kyllä lopputuloksesta. Lasten nuket saavat ehkä vielä joskus samanlaiset.

Mutta sitten. Olen yrittänyt löytää sopivaa mallia lankakorissa houkuttelevalle ihanalle (yllätys-yllätys :) punaiselle alpakkalangalle. Ei onnistu ei. Monta yritystä takana. Pitsiä ja palmikkoa. Langan keveys tuntuu olevan minulle samalla ihastuksen aihe ja ongelma. Päätin välillä kokeilla sukkaa Regian langasta. Aloitin ja purin, kokeilin toista mallia ja taas purin. Liian ohutta lankaa. Kaikki mallit näyttivät melkoiselta piperrykseltä: seuraava!

Pojalle tarvitsi tehdä villahaalari. Pirtsakka malli löytyi Kotiliedestä. Jälleen kävin langan jämien kimppuun. Yhden lahkeen jälkeen tajusin, että mallineule ei kertakaikkiaan jousta nimeksikään. Ja taas purettiin.

Jokin sentään on viimepäivinä onnistunut. Ja vaikka neulerintamalla ei tulosta ole viime viikkoina tullutkaan, on neulominen edelleen rentouttavaa arjen ja töiden vastapainoa!

5 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Ihana yllätysnuttu! Kauniit värit!
Itse ojensin pari päivää sitten saman nutun pikkuveljeni pikkunyytille. Nuttu oli odottanut sopivaa vauvaa lahjalaatikossa jo useamman kuukauden :-)

Tuo villahaalari näyttää mukavalta lapsen päällä. Mitä muutoksia teit purkamisen jälkeen? Onko tuo uusi Kotiliesi?

UPEA kakku! Onnea sinne sankarille! Kakussa kaksi kynttilää?

EVA K. kirjoitti...

Ihailen paitsi käsitöitäsi myös valokuviasi!
Käytitkö muuten tuossa yllätysnutussa samaa silmukkamäärää kuin ohjeessa vai joko "uskalsit" muuttaa mittoja? Minä olen toistaiseksi tehnyt kaikki nutut samalla kaavalla.
Harmi, ettei haalari jatkunut tuon pidemmälle, kun alku oli niin kaunis...

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja juttuja!

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Kaunis kiitos kauniista sanoistanne!

Tiinaf:
Aika uusi kotiliesi, ehkä vajaan kuukauden takaa. Tarkistan numeron, kunhan lehti on lähettyvillä.

Jämälankahaalaria kokeilin uudelleen hieman erilaisella mallineuleella mutta purin senkin yritelmän. Katsotaan mitä saan aikaan. Tosi työläältä tuntuu tämä työ. Ja tarvetta on. Kaksivuotias (kaksi kynttilää siis :) alkaa uutta haalaria jo kaivata. Meillä on jo lumi maassa!!

EvaK:
Tein täysin ohjeen mukaan. Malli on kyllä ihana.

satumh kirjoitti...

söpis nuttu ja vauhdikas kakku! hauska tulee varasti haalaristakin - ja lämmin! :)