EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

9.3.2009

EVA K: Hillittyä raitaa


Jos on Tiiina jäänyt koukkuun sukkiin, niin minä olen näihin nuttuihin ja röijyihin. Nyt on siis kesäröijy valmis. On tässä välissä tainnut pari nuttuakin valmistua, mutta enpä enää täällä kehtaa kaikkia esitellä.
Tämän tekeminen sujui oikein mukavasti uudella piiiiitkällä pyöröpuikolla. Lankojen väriero olikin suurempi kuin lankakaupan valaistuksessa näytti, mutta hyvä näin.

Halusin tästä vyötärömittaisen, joten en tehnyt ollenkaan ns. pidennystä, vaan kudoin koko ajan kaikilla silmukoilla. Tämäkin on hiukan väljä selästä, mutta ehkä se kuuluu mallin luonteeseen. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.

Ne ainoat saumat eivät kuvassa näy, mutta otin siis virkkuukoukulla silmukat hihoista puikoille ja kudoin pellavalangalla kaksi kerrosta ennen päättelemistä molempiin puoliin. Saumasta tuli kiva yksityiskohta, kun lanka on erittäin eläväpintaista.

Nyt kyllä harmittaa, että olen heittänyt sen vanhan silkkilangasta neulomani puseron keräykseen. Olisin sen nyt ilomielin purkanut, sillä tuommoista lankaa en ole mistään löytänyt. Jos siis joku sattuu tietämään, mistä löytäisi paksua raakasilkkilankaa, niin kiitos vihjeistä. Ovat nämä minun lankani kyllä riittoisia, tuota pellavaakin jäi vielä efektiksi johonkin muuhunkin työhön, samoin silkkiä pikku nyttyrä. Puuvillasta taas valmistuu seuraava nuttu lähipäivinä.

2 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Tuli taas nätti röijy Sinulta!
On kyllä koukuttava tuo malli, tiedetään... Minua on alkanut kiehtoa nuo ainaoikein-mallit muutenkin. Yhden puseron tein Dropsin uutta ohjetta muokaten. Kiehtovaa nähdä, miten vaate muotoutuu lisäyksillä ja kavennuksilla.
Kevään odotusta!

MarjoRie kirjoitti...

Ihanan keväinen! Olen aina pitänyt noista pellavan sävyistä, ja näyttävät sopivan myös röijyyn. Mielelläni näen tämän sitten luonnossa vaikka jo ennen kesää.... ; )