EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

15.9.2009

MarjoRie: TuliaistossutNäitä tossuja tein muutama vuosi sitten ystäville ja sukulaisille lahjaksi, tuliaisiksi ja jopa joulupukin konttiin. Tossut ovat hyvin jalkaan istuvat, ei liian lämpimät vaan juuri sopivat vaikkapa tällaiseen syysiltaan. Niinpä nytkin kesän neulomistauon jälkeen tuntui luontevalta aloittaa näillä pikkutöillä. Mielessä oli myös opiskelemaan lähtevä tytär, joka saisi opiskelijaboxissaan suojautua kylmää vastaan äidin neulomilla töppösillä... Ja lankakerän loppuja kyllä kaapissa riittää tossuvärkeiksi!

Nämä allaolevat on tehty kahdesta eri Nalle-langasta, ja ovat olleet käytössä koko viime talven.Tässä vielä ohje, jos haluat päästä helposti ja kätevästi lankakerän lopuista eroon:
Luo 4s ja neulo aikaoikeaa ensin 6 krs. Jatka ainaoikeaa ja lisää samalla aina krs:n lopussa 1 s neulomalla viimeinen silmukka ensin etureunasta ja sitten sen takareunasta. Kun työssä on 28 s lisää kerralla seuraavasti: neulo 1 s o, neulo sitten jokainen seuraava s ensin takareunasta oikein ja sitten etureunasta oikein, neulo viimeinen s oikein. Neulo näillä 54 s:lla joustinneuletta (2o, 2n) 15 cm. Neulo sitten reunimmaisten s:n sisällä koko krs ajan 2 s o yhteen, jää 28 s. Jatka ainaoikein neuletta ja neulo joka krs lopussa 2 s o yhteen kunnes jäljellä on 4 s. Neulo näillä 6 krs ja päättele. Taita kahtia, ompele taka- ja etusauma sekä päälle tulevat 4 s yhteen. Ja toiseen jalkaan samanlainen!

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Nämä näyttää aikas hauskalle ilman jalkaa =) Kuva arvoituksen paikka ;)

TiiQ kirjoitti...

Onpas hauska ohje, tätä pitääkin joskus kokeilla!