EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

11.10.2009

EVA K.: Viikonlopun kokeiluja

Viime viikonloppuna kävin Seinäjoen käsityömessuilla. Opiskelijan budjetilla siellä ei paljon voinut törsätä, mutta yksi juuttivyyhti aivan uutena juttuna kuitenkin tuli hankittua. Virkkasin kutosen koukulla tämän pikkukupposen. Isompi koukku olisi luultavasti helpottanut työtä, joka oli melkoista vääntöä. Pinta on kaunis (kuva ei tee oikeutta), mutta saapa nähdä, tuleeko silti tehtyä lisää. Tein tämän pieneksi tuliaiseksi ja taitaapa jäädä saajan huoleksi miettiä käyttötarkoitus... No, aion kyllä itsekin jotain keksiä myös sisälle.




Koulu on vienyt mennessään ja tuonut monta uutta tekniikkaa ja näkökulmaa ja hupsis - nyt ollaankin jo syysloman kynnyksellä. Käsitöitä on tätä nykyä lähes joka sormelle.

Nämä kintaat neuloin Huopanen-langasta. Yksi kerä ei aivan riittänyt aikuisen kokoon eikä myöskään yksi konepesu.

Koristeluksi mietin peukalonauhaa ja iskuhapsua (huom. nämä uudet tekniikat..), mutta päädyin sitten neulahuovutukseen esihuovasta. Kintaat pääsevät lämmittämään synttäreitään viettävän ystävän käsiä.

Kuvia katsellessani huomasin vielä nämä kaksi pussukkaa, joita ei ole tullut esiteltyä. Ne ovat jo lähteneet maailmalle ja toivottavasti palvelleet tilaajaa hyvin. Materiaalina ovat edelleen käytetyt silkkisolmiot ja pellava. Pidempi nyöri on peukalonauhaa.


2 kommenttia:

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Kiva kuulla sinustakin edes näin blogin kautta.

Kauniit ja minun makuun sopivan simppelit koristeet tumpuissa. Tuo pesukoneella huovuttaminen on aika jännittävää. Minulla on meinannut tulla Huopasesta liian pieniä tekeleitä.

Juuttilankaakin olen kokeillut matossa. Onko teillä muuten kudontaa (siis kangaspuilla) jo ohjelmassa?

Käyhän näytillä joku päivä :)

MarjoRie kirjoitti...

Hei opiskelija ;)
Myös meidän opiskelija (=tyttäreni) on nyt innostunut noista huovutettavista lapasista. Pukinkonttiin ilmeisesti ainakin poikaystävälle ja veljelle on tulossa sellaiset. Pitääpä vinkata noista kuvioista, näyttivät mielestäni hyviltä.