EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

18.10.2009

MarjoRie: Kai-Mei sukat



Nämä syksyn ensimmäiset sukat valmistuivat sopivasti ensilumille. Tänään käytiin pitkällä lenkillä ja paluumatkalla koukattiin pururadan kautta. Ja voi ihmettä: siellä oli ihan selvät suksen jäljet! Joku oli jo luistellut siellä kuuran peittämällä purulla ; ). Innostus on suurta, mutta suksia hieman käy sääliksi...
Niin, nämä sukat ovat nyt monessa mielessä Eka Kerta -sukat. Ensinnäkään kaikkina näinä vuosina en ole koskaan tehnyt sukkia näin ohuesta langasta! Kakkosen puikoilla eikä todellakaan tullut tiukat tai jäykät. Ensin tuntui että huh-huh, nämä ei valmistu ikinä. Mutta sitten jotenkin pääsin vauhtiin, ja näitä olikin ihan kiva tehdä, oikeastaan päätin että sukkiin saa olla korkeintaan Nalle-paksuinen lanka. No, toisekseen tein eka kertaa jotain englanninkielisestä ohjeesta (kiitos Tiiinalle siitäkin). Siinäpä sitä tavaamista riitti, vähän huvitti itseänikin kun sain Tiiinalta apuja jopa lenkkipolulta. Kyllä ne pikkuhiljaa alkoivat purlit ja yarnoverit tulla tutuiksi, samoin ssk ja K2tog. Ja vielä yksi ekakerta näihin sukkiin liittyy: ranskalainen kantapää. Se olikin se juttu joka kolahti, sellainen tulee kyllä jatkossa muihinkin sukkiin.



Mutta tämä kuvion tekeminen kirjavalla langalla oli ihan turha juttu, se kaunis kiertyvä pitsi ei tule mitenkään juuri esille. Tavallaanhan sen aavistin tehdessäni, mutta en malttanut jättää poiskaan. Sukat ovat muuten ihanasti jalkaan istuvat, suosittelen tätä mallia.

Ei kommentteja: