Pääsiäinen on vietetty kotosalla. Ystäviä, hyvää ruokaa ja pääsiäisen perinteitä. Leppoisaa oleilua. Ulkoilukelit voisi tosin olla paremmat.
Jotta ei ihan turha postaus tulisi, niin jaan yhden lempiresepteistäni. Tämä on ehdoton suosikkini hyytelökakuista. Helppo, edullinen ja raikas. Olen toistanut kymmeniä kertoja ja tällä kertaa koristeluna suklaalla pursotettuja pajunkissoja.
Raikas hyydykekakku
Pohja:
keksinmuruja ja voisulaa
Täyte:
2 dl (tai vaihtoehtoisesti 4dl) kermaa vaahtona
4 dl piimää
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
6-7 liivatelehteä
0,5dl appelsiini- tai sitruunamehua
Kuorrutus:
2 prk pilttisosetta (esim. mango tai tyrniomena)
1,5 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Jokainen joskus hyydykekakun tehnyt tämän varmaan kasaan saa ilman tarkempaa ohjettakin, mutta tässä hieman suuntaviivoja: Keksinmurut ja voisula pöperöksi ja irtopohjavuuan pohjalle. Kerma (Flora Vispi käy myös) vaahdoksi, sokerit ja piimä sekaan. Liivatelehdet liotetaan mehuun ja lisätään edelliseen. Kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä. Lopuksi piltit ja vesi kattilaan, kuumennus kiehuvaksi ja sokeri sekaaan. Kuumennus uudestaan ja varoen pohjan päälle.
3 kommenttia:
Keväisin on kyllä monenlaista touhua.
Upeasti koristelu kakku, muuta ei kahvipöytä kaipaakaan. Hyvät pääsiäisen jatkot.
Herkullista varmaan! Tämä resepti pitäisi muistaa, kun seuraavan kerran ryhdyn kakuntekoon.
Tämä testattiin naisteniltaan eilen, ja hyvää tuli!:)
Lähetä kommentti