EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

25.8.2011

EVA K.: Keskeneräisyyksien keskellä

Näyttääkö jotenkin tutulta? Tässä on menossa pellavapusero nro 2 - tai mihinkä se nyt menee, kun on seistä jököttänyt tässä vaiheessa jo hyvän tovin. Aloitin tämän muistaakseni junassa, kun olin saanut ensimmäisen puseroni valmiiksi ja lankaa ja puikot olivat mukana. Helmaan tein valepalmikkoa ja sitä olisi tarkoitus saada tuonne ylöskin, kun vain jotenkin keksisin, miten jatkan. Pusero on tehty pyörönä ja on nyt siis jo olkapäissä.

Myssyosastolla on sentään tullut valmistakin...
Enpä ole laskenut, miten monta myssyä on tullut tänä vuonna tehtyä, aika monta joka tapauksessa. Löysin kaksikin kivaa ohjetta kaksinkertaisena neulotusta myssystä ja toisen tavan ehdin jo testata. Tämä oli hankala tehdä, sillä siinä kuljetettiin koko ajan kumpaakin lankaa ja neulottiin siis joka toinen silmukka vaalealla, joka toinen tummalla. Ei kuulosta varmaan mitenkään vaikealta, mutta kun toista lankaa sitten piti kuljettaa työn edessä, niin vaikeusaste nousi ihan mukavasti. Aluksi kutominen kävi tosi kangerrellen, mutta onneksi sentään vähän nopeutui työn edetessä. Myssy nro 1 on siis kuitenkin valmis ja sen viehätys ja juju näkyy tässä: vuori kuultaa läpi. Enpä huomannut kuvata myssyä kyllä ollenkaan toisin päin, mutta yhtä hyvin se toimii myös vaalea puoli päällä.
Nyt testaan toista tapaa. Tässä vaaleat ja tummat kerrokset neulotaan vuorotellen. Lankaa siinäkin kuljetetaan osittain edessä, mutta työ käy huomattavasti helpommin tällä tavoin. On se joka tapauksessa kyllä hitaampaa kuin yksinkertainen neule.
Jos ei ole minulla kaikki valmista, niin eipä ole tomaatillakaan. Tämä taimi se vain kukki ja kukki ja näytti, ettei se mitään muuta tänä kesänä ehtisikään. No, yhtenä päivänä se sitten yllätti minut pienenpienillä luumunmuotoisilla vihreillä pötkylöillä. Nyt niiihin on tullut mittaa jo enemmänkin, mutta ei vielä väriä.
Kiirehtiminen ei auta - kypsymistä ei oikein voi nopeuttaa. Jospa sama juttu koskee näitä käsitöitäkin; minä nyt annan tuon puserontekeleen kypsyä kaikessa rauhassa...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen, miten uskollisesti otat helppoa vaikeampia haasteita päihittääksesi, kuten tämä kaksinkertainen myssyneule - minä en ole päässyt edes tavallisen myssyn toteutusasteelle.
Mukavia koulupäiviä ja ideoita, lämåimiä syysretkiä luonnon helmaan!
Tomaatti taitaa olla jokin erikoislajike, hauska ja käytännöllinen muoto, siivutusunelma...