EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

20.4.2008

Tiiina: Perhosesta lepakoksi

No jaa. Tämä tarina ei ole kertomus rumasta ankanpoikaksesta eikä pikku toukka paksulaisesta. Tässä kerrotaan kuinka kauniista, kiiltelevästä perhoslangasta tuli lepakko.


Vuosia sitten ostin Novitan Butterfly-lankaa kaunista palmikkotoppia varten. Jotenkin olin kuvitellut, että kerät ovat 50g keriä ja ostin lankaa tuplasti liikaa. Palmikkotoppi ei tosin koskaan valmistunut. Sen jälkeen tästä langasta on aloitettu 5 erilaista neuletta (täytyi oikein laskea ja varmistaa). En oikein ymmärrä mikä on vastustanut. Lanka on kauniin killtävää, väri ei ole mun suosikki, mutta ajaton kaunis beige kuitenkin.

Nähtyäni Pujoliivin lepakkoneuleen päätin tarttua toimeen. Ajattelin, että malli olisi sopivasti itsetehdyn näköinen, jotenkin klassinen ja kuitenkin erikoinen. Mallin kuvauksessa Novitassa kirjoitettiin, että "jumalaisen hieno" ja "hihan yläsauman saumanvara jää koristeeksi oikealle puolelle". Minun saumani eivät ole koskaan koristeita jäi saumanvarat kummalle puolelle tahansa. Ja jumalaisen hienoa tästä ei tullut. Vaatii hieman sulattelua. Ensi kokeilulla tuntui liian erikoiselta.

Neule jotenkin venyi edetessään ja minulla siitä tuli pidempi kuin ohjeessa, vaikka mitoin käsialaanikin alussa aika tarkkaan. Venepääntie ei sovi minulle ja se ehkä kaihertaa eniten. Mutta sainpa langan pois lankalaatikosta kummittelemasta. Aika näyttää osaanko tätä käyttää...

Butterfly - lepakko

  • Malli Novita kevät 2008 malli 26
  • Lanka Novita Butterfly lähes 700g
  • Huomioitavaa Ohjeen M-koon mukaan

8 kommenttia:

maijja kirjoitti...

Minusta tuo sopii sulle oikein hyvin, nyt ei muuta kuin rohkaistu pois punaisesta kietaisumallista!

Nasti kirjoitti...

Nopeastipa sinä sen kutaisit! Yritä nyt vain totutella sitä käyttämään, minustakin tuo näyttää kivalta, varsinkin lantiolta.

Stanna kirjoitti...

Kivan näköinen, siellä on ilmiselvästi laitettu jokin turbo päälle ennen töiden aloittamista kun neuleita syntyy niin ettei pysy laskuissa mukana. Mulla täällä vieläkin vaiheessa se yksi ja sama neule joka odottaa että jostain ilmestyisi oikean kokoiset puikot.

MarjoRie kirjoitti...

Hyvältä näyttää, pinta on todella kaunis. Sinä vaan taidat tuota väriä vähän vierastaa; laita punainen toppi alle! Mutta taidan tietää mitä tarkoitat, mulla on tuon Malibu takki/puseron kanssa sama juttu, pelkään sen jäävän kaappiin pölyttymään.

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta. Olen muutaman kerran yksinäni salaa sovitellut tätä päälle. Vähitellen kerään rohkeutta näyttäytyä ihmisten ilmoilla.

Tosin kaavailin jo mitä noille hihoille tekisin. Jos tästä vaikka muokkaisi jonkinlaisen hihattoman kesäneuleen.

Jaana kirjoitti...

Oi vau! Tykkään kovasti! Oon pyöritellyt tän tekemistä kovasti mielessäni...

Heli kirjoitti...

Ihana ihana ihana! Oletko käyttänyt? :) Minäkin haluan tuollaisen! Mistähän ohjeen vielä löytäisi :/

Anonyymi kirjoitti...

Moi Heli!

Vanhaa Novitaa (kevät 2008 , malli nro 26) kannattanee katsella kirjastosta.

Muutamia kertoja neule on ollut päällä. Se on saanut hyvää palautetta, mutta tuo venepääntie kaihertaa itseäni. En oikein osaa sen kanssa olla.

Terkuin Tiiina