EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

2.1.2009

Tiiina: Nimensä veroista

Joustinneule nimittäin. Pikku-ukko 2vee on kasvanut yli edellisestä villahaalarista ja uusi valmistui sopivasti pakkasten alla. Kokeilin muutamaakin mallia, mutta päädyin lopulta tuhlaamaan jämälankoja ihan vain omasta päästä keksityn mukaan. Hieman meinasi koko perhettä huvittaa, kun haalari oli kasassa. Oli tämmöistä slim-mallia.

Mutta 2 oikein 2 nurin joustin pelastaa tilanteen. Ihan on sopiva. Mahan kohdalla voisi olla joku lykky enemmän, mutta parhaimmillaan villahaalari on minun mielestäni juuri näin: aika myötäilevänä. Minun neulemotto senkun vahvistuu: Jos tehdessä pelkää että tulee pieni, kaikki on kunnossa. Jos näyttää sopivalta, kannattaa hieman purkaa ja vähentää silmukoita.

Pikku-ukko sai itse valita yhden langan (vaalean sininen kerä vei voiton) ja loput ovat lankakorin pohjalle jääneitä jämiä monestakin eri työstä. Pääosa on Nallea, osa Woolia ja loput Maijaa. Varsin kiva kokonaisuus.

Täällä on nautittu harvinaisen pitkästä lomasta ulkoillen, rentoutuen ja aikaa yhdessä viettäen. Tänään ommeltiin hernepusseja. Suosittelen kokeilemaan. Helppoja tehdä lasten kanssa ja taipuvat monenlaiseen touhuun. Ja Singstaria on laulettu ääni käheänä. Sitäkin suosittelen. Voi että on kivaa hommaa. En ole mikään taitava laulaja (aikanaan koulussa sain laulukokeesta kuutosen, varsin rehellinen opettaja). Mutta laulamisesta voi nauttia, vaikkei se mitenkään kauniilta kuulosta. Tausta täysille, oma ääni pienelle ja eikun menoksi.

11 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Huomenia tupaan!

Tuo villahaalari on ihan just meijän poikasten villahaalarien mallia. Just tuollainen myötäilevä ja lämmin, kun viima ei pääse väliin. Pikkumies näyttikin näin ollen niin tutulta, paitsi että pellavapää ja tukkaa niin hurjasti! Milloinkahan meijän kuopukselle kasvaa tukka...

Joululoman luksusta ulkoilu ja yhdessäolo, seurapelit ja meilläkin tuo Singstar. Pitäisköhän houkutella pesue aamukaraokeen ennen aamupalaa?!?

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tosi kivan näköinen haalari. Värit sopii hyvin toisiinsa.
Just yks päivä siskolle puhuin, että tytöt tarttis villahaalareita, mutta en vaan millään jaksais alkaa neulomaan. Tuolle 1,5veelle vois ehkä neuloa, mutta viisvuotias alkaa olla jo sen verran iso, että tulee liian kova homma.

Tytti kirjoitti...

Suloinen haalari ja vesseli. Eka kuva on tosi hauska, todellakin "slim".

Samma kirjoitti...

Voi tää haalari on ihastuttava :)
Slimmiä sen olla pitää.

Stanna kirjoitti...

Makee haalari, taitaa käydä niin että meilläkin menee jämäjämät (siis maijaa ja nallea jotka jäi siitä jämälankapeitosta) haalarisuunitelmiin. Tytölle ajattelin ensi talven rientoihin ennakoida ja kutoa. Santekin kyllä tarvis mutta saattaa käydä niin etten näille lumille kerkeä valmiiksi saada kun kutominen tyttöä imettäessä osoittautui melkoiseksi haaasteeksi.

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Olipa kiva lukea näin pitkiä kommentteja :)

Haalaria on nyt pakkasissa testattu ja allekin mahtuu vaatetta, joten ihan hyvän kokoinen on. Ja ihanan lämpöinen pikku-ukko haalarin sisältä sisälle tultaessa löytyy. Harkitsin vakavasti, että neuloisin itselle legginssit ulkoilua varten. Olen aikamoinen vilukissa.

MarjoRie kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
MarjoRie kirjoitti...

Mitä legginssejä, tee itsellesi samanlainen haalari! Ajattele, ei tarvitsisi tuulipuvun alle muuta laittaa, tuohan olisi mainio! Piirka kyseli siihen baskerimyssyyn (ks. Pääasia) tarkempaa ohjetta, onko sulla tallessa sen lehden tiedot? Mulla toki on se kopio, mitenkähän sen voisi lähettää hänelle?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt kelpaa pikkumiehen! Ja kylläpä tuollaista haalaria tarvisi tällä kelillä itse kukin :o(.
Sain jo sen myssyn ohjeen, joten sinun ei tarvitse skannata mulle sitä.

satumh kirjoitti...

siitä tuli toi pirtee ja taatusti on lämmin! :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Varmaan ihanan lämmin käytössä ja mukava päällä, kun ei tule ylimääräisiä "muhkuroita" ulkoasun alle.
Kun omat poikani olivat pieniä niin he saivat yleensä valita resorien värit collegeasuihin, joita silloin paljon käytettiin.

Jatkan teidän blogiin tutustumista, vaikuttaa tosi monipuoliselta.