EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

18.6.2011

EVA K: Myssyjä pukkaaEipä tullut tästä vuodesta sukkavuotta, kuten olin ajatellut. Motivaationi ei ilmeisesti riittänyt, kun sukkia tuntuu olevan tarpeeksi toistaiseksi. Täytyy kai myös tunnustaa, etten erityisesti pidä kahden samanlaisen kappaleen tekemisestä - yhdelle jalalle siis voisin vielä sukkia tehdäkin, kai...

Kuinka ollakaan, aloinkin pykätä myssyjä. Olen osallistunut joihinkin kampanjoihin viime vuosina, mutta en vielä koskaan tehnyt sytomyssyjä, joten päätin kantaa korteni kekoon minäkin. Lankakoppaan on kertynyt kaikenlaisia yksittäisiä lankakeriä, joista tässä pääsee mukavasti eroon. Tässä siis muutama näyte ja huom. mitkä mannekiinit! Myssyjä ilmeisesti tarvitaan aina, joten tarkoitus on pistellä silloin tällöin jokunen ja lähettää sitten ne johonkin sairaalaan.

Toisiin myssyihin liittyy pieni tarina. Satuin kesälomareissullani paikkaan, jossa oli kuusi punaista lankakerää, jotka olivat sinne tulleet aikamoisen ketjun kautta: joku, joka ei enää jaksanut kutoa, oli antanut ne yli yhdeksänkymppiselle kaimalleni (milloinkahan...), joka ei myöskään jaksanut kutoa, vaan antoi ne puolestaan vähän alle yhdeksänkymppiselle, joka vielä kutoo, mutta vain sukkia... No, minä siis satuin parahiksi paikalle. Olin ehtinyt kutoa jo kaiken mukana olleen lankani, mutta minulla oli juuri tähän punaiseen lankaan sopiva paksu ja lyhyt pyöröpuikko, joten siitä sitten vain luomaan silmukoita. Kuudesta kerästä syntyi kuusi myssyä; ei mitään tyylikkäitä, mutta ne ovat menossa jonnekin, missä niiden antama lämpö on kaikkein tärkeintä. Ja uskokaa tai älkää, minulla on aivan semmoinen olo, että lämpöä riittää myös kaikille tähän ketjuun osallistuneille.

Isompi ja kesäisempi neuletyö on myös menossa. Viime kesänä Viipurista hankkimani pellavalangat alkoivat muistutella itsestään... Nyt ahkeroimaan!

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Ihania pipoja!
Oletko testannut tehdä molemmat sukat yhtä matkaa? Minulla tulee suuremmalla todennäköisyydellä sukat jopa valmiiksi jos teen ne pyöröillä samaan aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olipas taas virkistävä käynti Evan lankakopalla, ja vähän muidenkin. Kaikille syreenintuoksuista, luonnon ihmeitä pursuavaa juhannusta! Mitähän seuraavaksi... (: