EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

19.10.2008

EVA K.: Yllätys yllätys

Elämä yllättää aina silloin tällöin iloisesti. Niin kävi taas vähän aikaa sitten, kun törmäsin jossain blogissa minulle aivan uuteen asiaan: Elizabeth Zimmermannin 1960-luvulla suunnittelemaan nuttuun eli baby surprise jacket, joka neulotaan yhtenä kappaleena. Tuntui, että sitä pitäisi päästä heti kokeilemaan. Ymmärrettävän ohjeen löytäminen ei ollut ihan helppoa, mutta etsivä löytää. Nutun kutominen on oikeasti ihan yhtä hauskaa kuin kuvittelinkin, tuntuu, että se vie mennessään.

Ensin syntyi tuo pienempi villalangasta tehty ja sitten kokeilin samoilla silmukkamäärillä melko paksusta puuvillalangasta - ja eron kyllä huomaa. Tämä onkin taas oikein sopiva työ siinäkin mielessä, että siihen voi ns. haudata pienetkin langanloput.

Ja tältä työn eteneminen näyttää.
Missään vaiheessa ei ole tylsää, ja kun neuleen päättelee, niin hupsista, tulos on aikamoinen. Ainoiksi saumoiksi tulevat nuo olkapäät. Otin niistä silmukat virkkuukoukulla vielä puikoille ja yhdistin kutomalla (kiitos Tiiina kesällä saamastani puhelinneuvonnasta..). Nutussa ei nyt sitten ole ainuttakaan paksua saumaa, ja se on sisältä ihan yhtä siisti kuin päältäkin.

Kaulus vai kauluri? Eipä tästä vielä osaisi kuvitella, mitä on tulossa. Tässä kohtaa on tehty hartiat ja hihat eli työ aloitetaan niskasta.

6 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihania "yllätyksiä"!
Minäkin olen kaukaa ihaillut tuota mallia ja himoinnut päästä tekemään, missään vaan en vielä ole törmännyt suuomenkieliseen ohjeeseen.

MarjoRie kirjoitti...

On ne kyllä kätevän näköisiä! Eikä tuosta valmiista kappaleestakaan heti oivalla mikä siitä tulee kun se kootaan. Pyöriteltyäni totesin, että ei tämä kauluri ole, ja vähän mietittyäni veikkasin aikuisen tossua! Mutta muistatteko, takavuosina tehtiin semmoisista "neliöistä" tossuja, silmukota poimittiin jostain reunasta jne.
Oletko Eva ajatellut kokeilla tästä isompaa kokoa?

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Kiitos vaan Eva innoituksesta: viikonloppuna valmistui yllätysnuttu meillekin. Minä hautasin siihen Novitan Bambu-langan jämät. Tosin siitä langasta tuli aika pienoinen, ehkä sellainen keskosvauvan nuttu... Tai ihan pienen vastasyntyneen. Tai ehkä olen jo unohtanut kuinka pieni sellainen vastasyntynyt on. Oma "vauvani" täyttää ihan pian 2. Aika menee kyllä vauhdilla.

Anonyymi kirjoitti...

mistä ohje löytyi?
kiva tuli
t:hiidi

EVA K. kirjoitti...

Vieläköhän anonyymi käy lukemassa tätä viestiä.. Englanninkielisen ohjeen sain Ruotsista eli www.garnkorgen.se. Olisin halunnut ohjeen nimenomaan ruotsiksi, mutta ei sitä ole ruotsiksikaan. No, onneksi englanninkielinenkin sitten aukesi ja Ruotsista sain vielä vähän apua. Tilasin samalla aikuisenkin mallin, yhteensä lähetys maksoi 60 SEK eli jotain kuuden euron hujakoilla. Aikuisen mallin ohje on laadittu eri periaatteella ja vaatii vielä kovasti päänvaivaa ja matematiikkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Eva!

Jätin kommentin vahingossa tuonne Marjorien juttuun, mutta sinulle ensisijaisesti osoitettu! Kiva tavata sinua tätä kautta. Käsityön iloa ja muutenkin hyvää syksyä! T. Johanna, nyk. Tanska