EVA K.: Olen perustanut uuden blogin

Käypä kurkkaamassa:http://artevasaani.blogspot.com/
I started a new blog: http://artevasaani.blogspot.com/

6.11.2011

EVA K.: Hämärän hyssyssä langat ilona

Välillä tuntuu, että tämä bloginpitäjä on vaipumassa kaamoksen myötä talvihorrokseen, mutta ei nyt ihan sentään. Käsitöiden tekoon ei yhä lisääntyvä pimeys ole sentään vaikuttanut, mutta kuvien ottaminen minun vaatamattomalla kamerallani vaikuttaa työläämmältä eikä ajatuskaan ole kaikkein terävimmillään. Onneksi näköpiirissä on kuitenkin Kokkolan käsityökeskuksen Kankurin joulumyyjäiset (19.11.), jonne olen yrittänyt ahkeroida yhtä ja toista kivaa. Siinä siis selitys, miksi minulta pukkaa samaa juttua jatkuvalla syötöllä.

En mössa, mössan, mössor, mössorna - ja kaikki tietysti kääntömallia ja lämmintä villaa.        


Lanka on Pirkanmaan kotityön paksua sataprosenttista villaa, värikartan numerot ilmeisesti 221 (harmaa) ja 301 (lila).
Kokeilinpa minäkin tuubihuivin tekoa. Seköhän tästä nyt tuli vai muu härpäke - tässä tulos. Kamerani ei jostain syystä tunnista lainkaan lilaa, joten neuleen tyylikkyys (?!) ei kyllä pääse ollenkaan oikeuksiinsa.  Neuloin ensin tumput - kaksinkertaisena neuleena - ja loppulangasta huivin. Lankaa ei tainnut jäädä kuin viisi senttiä. Huivi ei ole kudottu suorana pötkönä, vaan siinä on nyt ihan tarkoituksella kiepautettu pyöröpuikko kertaalleen kierteelle - voiko tämän asian ilmaista jotenkin selvemmin, apua... Kokoa huivilla on niin paljon, että sen pystyy joko laittamaan yksinkertaisena vaikkapa takin päälle tai kiepauttamaan lämpimästi kaksin kerroin kaulalleen. 

Silmissäni siintää nyt myös Tallinnan Mardilaat - Eestin suurin jokavuotinen käsityötapahtuma - jonne on tarkoitus matkata ensi viikonloppuna. Toivottavasti sieltä löytyy jotain kivoja ideoita kotiin tuotavaksi. Ja pitkät junamatkat varmaan kuluvat taas rattoisasti puikkoja heilutellessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lycka till!